מדריך האופנובנק להישרדות בכלא

היה, חווה, שרד (בערך) וכתב: רוני ליבוביץ

להזמנת הרצאה של רוני ליבוביץ' האופנובנק

"חברים" וקשר סביבתי

בחיי היום יום, ואין זה משנה כלל וכלל באם אתה בכלא או מחוצה לו, ההתחברות והקשר הסביבתי – חשובים ביותר. במרבית המקרים שופטים אותנו לפי אלה עימם אנו מתחברים ומצויים בקשר. ובכלא – כמו בכלא, בגלל הלחץ, הדחיסות והקרבה היתרה לסובבים אותך, תישפט לחומרה לפי הללו עימם אתה מוציא את זמנך. אתה "מקוטלג" ונחשב לטיפוס מסוג מסוים אשר עוסק בסוג פעילות זה או אחר, על פי סוג האנשים ו/או הכנופיה אליה אתה "שייך".
קיימים שני סוגי קשר סביבתי : חיובי ושלילי.
אחד הצעדים הראשונים שלך לשינוי ושיפור עצמי בכלא הוא להתחיל לבחור בצורה חכמה וחיובית את "חבריך" למאסר (בכלא אין באמת חברים – שם אדם לאדם זאב, וכל אחד מסוגל ל"מכור" אותך תוך שנייה בעבור טובת הנאה זו או אחרת – אבל לצורך ההגדרה). מבט חטוף סביבך יגלה לך שיש מעט מאד חשיבה של ממש בבתי הכלא בארץ. חושבים של ממש, "על אמת", נדירים בבתי הכלא כמו פוליטיקאים לא מושחתים – וזאת הסיבה שהם בולטים לעין .עד מהרה תגלה שהאסירים הללו מנצלים עד כמה שניתן את ההזדמנויות המקצועיות ו/או החינוכיות המוצעות להם. הם מנצלים את זמנם בכלא על מנת להכין עצמם לחייהם בחוץ כאנשים חופשים. אלה הקשרים הטובים ביותר עבורך.
יש גם אחרים. מנהיגי כנופיות או "מגזרים" אחרים בכלא. הללו מאוהבים קשות בתחושת הכוח והעליונות שיש להם על אחרים, וממש כמו שחקני קולנוע, הם משחקים תפקידים בסרטי "הסנדק" ו"סופראנו" משל עצמם. הם שולטים בסמים, הימורים, סחיטה ו… מה לא ?! בכל בעצם – בכלא כולו. היכולות המניפולטיביות שלהם נרכשו ושוכללו כתוצאה מניסיון "עשיר" של שנות מאסר ארוכות. ארוכות מאד.

הם יודעים בדיוק על איזה כפתור ללחוץ, על מי לאיים ואיך להפעיל את האחרים כרצונם. למותר לציין ששום דבר חיובי לא יצמח לך מקשר עם שכמותם.
כמובן, כפי שציינתי קודם לכן, קיים עליך (במיוחד כאסיר "טרי") לחץ חברתי עצום שגם הוא משחק תפקיד משמעותי למדי במערכת הקשרים הסביבתיים שלך, במיוחד במקום כה דחוס וצפוף כמו הכלא, אבל יחד עם זאת, כאשר מרבית האסירים רואים אסיר כלשהו שנחוש מספיק בדעותיו ובמעשיו – הם יכבדו זאת!

הצהרת נגישות

האתר נבנה בהתאם להוראות הנגישות המופיעות ב –
W3C's Web Content Accessibility Guidelines 2.0, level AA

להלן חלק מהפעולות שבוצעו במסגרת הנגשת אתר האינטרנט:

– אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
– תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
– מבנה קבוע ואחיד לכלל תתי האתרים והדפים באתר.
– האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו Chrome, Mozila).
– התאמת האתר לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
– לאובייקטים הגרפיים יש חלופה טקסטואלית (alt).
– האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר.
– הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר לאן הם מקשרים.
– אפשרות לשנות את הצבעים באתר באמצעות לחיצה על כפתור הרקע באתר.

סייגים לנגישות

יש לציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, יתכן ויתגלו חלקים באתר שטרם נגישים.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו לאפשר שימוש בו עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.

דילוג לתוכן